Actorii justiţiei
De cele mai multe ori, mulţi dintre noi ştim din auzite ce înseamnă să fii, ori ce poate sau nu, să facă judecătorul, procurorul, avocatul, grefierul, notarul, poliţistul ... etc. Încercăm în această rubrică să vă oferim mai multe informaţii despre aceste categorii profesionale implicate în actul de justiţie.

Legislaţia naţională şi europeană

“ Norma de drept este considerată ca fiind cunoscută de la data publicării ei în Monitorul Oficial.” Dar cum Monitorul Oficial nu poate fi găsit chiar la orice colţ de stradă, vă prezentăm în această secţiune cele mai importante legi naţionale şi europene.

Criminali şi cazuri celebre
Este caracteristic firii umane să fim atraşi irezistibil de senzaţional. Fascinaţia se manifestă faţă de realitate sau ficţiune în egală măsură. Ceea ce veţi citi aici s-a întâmplat în realitate şi reprezintă partea întunecată a umanităţii.

D'ale instanţei
“Perle” din instanţă. Mentalităţi ale celor ajunşi din diferite motive şi situaţii în faţa judecătorului. Totul 100% autentic.

Dicţionare juridice
Domeniul juridic, la fel ca orice domeniu specializat, are un limbaj propriu, cu un conţinut tehnic. Aceste dicţionare vin în întâmpinarea nevoii de a şti şi de a înţelege.

Articole
Subiecte de interes juridic, modificări şi noutăţi legislative.

Modele de acte, acţiuni, contracte, cereri, plângeri, procuri, etc...
Orice fond trebuie să aibă o formă. Atunci când solicităm exercitarea, apărarea sau recunoaşterea unui drept, această solicitare trebuie să fie concretizată într-un model de act, cerere, acţiune, contract, plângere, procura, etc...

Spete - jurisprudenţă
Deşi în sistemul juridic românesc jurisprudenţa nu creează reguli de drept, aceasta le determină deseori. Sunt prezentate următoarele aspecte procedurale; acţiuni în justiţie, procedura executării silite, ordonanţa preşedinţială, probele ... etc.