Warning: file(): Unable to access /home/www/template/header.tpl in /home/www/dynamic/uv.ro/arrow-design.uv.ro/public_html/societati.php on line 1 Warning: file(/home/www/template/header.tpl): failed to open stream: No such file or directory in /home/www/dynamic/uv.ro/arrow-design.uv.ro/public_html/societati.php on line 1 Warning: implode(): Invalid arguments passed in /home/www/dynamic/uv.ro/arrow-design.uv.ro/public_html/societati.php on line 1 Warning: file(): Unable to access /home/www/template/footer.tpl in /home/www/dynamic/uv.ro/arrow-design.uv.ro/public_html/societati.php on line 1 Warning: file(/home/www/template/footer.tpl): failed to open stream: No such file or directory in /home/www/dynamic/uv.ro/arrow-design.uv.ro/public_html/societati.php on line 1 Warning: implode(): Invalid arguments passed in /home/www/dynamic/uv.ro/arrow-design.uv.ro/public_html/societati.php on line 1
1. Obtinerea in cel mai scurt timp posibil a:
2. Beneficiati de consultanta in vederea optiunii pentru plata sau neplata TVA (microinterprinderi-3% din cifra totala de afaceri; macrointerprinderi-16% din profit), inclusiv conditiile pe care trebuie sa le indepliniti daca alegeti plata TVA.
3. Vi se acorda consultanta privind codul CAEN adecvat activitatii;
4. Optimizarea timpului dumneavoastra, in sensul ca avocatul se va ocupa de obtinerea intregii documentatii, prezenta dvs. nefiind necesara decat pentru semnarea unor acte pe parcurs;
5. Va ofera, deci, consultanta gratuita in tot ce priveste infiintarea unei societati comerciale si in legatura cu tot ce priveste domeniul juridic.
6. Va recomanda, la cerere, un contabil autorizat sau expert contabil competent, la preturi convenabile.
7. Va scuteste de multe drumuri (pentru ca se ocupa el de ceea ce ar trebui sa faceti dumneavoastra)
Restul, de inca 7 motive, le veti descoperi dupa ce ati apelat la un avocat.Cabinetul de avocatura - avocat Marian ROSCA - va ofera urmatoarele servicii:
Actele solicitate de cabinetul nostru in vederea infiintarii unei societati comerciale cu raspundere limitata ( S.R.L.)
Consultanţa şi serviciile menţionate sunt oferite pentru toate formele juridice de societăţi şi indiferent de obiectul lor de activitate: societăţi comerciale, societăţi civile, societăţi agricole, cooperative, cât şi pentru grupurile de interes economic:
Cabinetul de avocatură - avocat Marian ROŞCA, prin serviciile de consultanţă (permanentă sau ocazională), acoperă toate operaţiunile care pot fi realizate de către o societate începând cu momentul constituirii sale şi până la lichidare.
De ce s㠦amp;#238;nfiinţ㭠o societate cu r㳰undere limitat㠨SRL) ?
Societ㦡mp;#355;ile comerciale se pot constitui în una din urm㴯arele forme:
Fiecare din aceste forme de societ㦡mp;#355;i comerciale are caracteristici specifice. Alegerea uneia sau alteia dintre aceste forme de societ㦡mp;#355;i este determinat㠤e factori diferiţi cum ar fi: modul în care întreprinz㴯rul concepe organizarea şi dezvoltarea ulterioar㠡 afacerii, num㲵l de asociaţi, capitalul social, etc.
Pentru constituirea unei societ㦡mp;#355;i cu r㳰undere limitat㠡i nevoie de un capital social de minim 200 RON, care s㠦ie împ㲦amp;#355;it între maxim 50 de asociaţi. În cazul în care societatea are mai mult de 15 asociaţi, este obligatorie numirea unei comisii de cenzori. Poţi îns㠳㠩nvesteşti numai tu în compania respectiv㬠S.R.L. -ul fiind singura form㠤e societate comercial㠣are poate funcţiona cu asociat unic.
În cazul unui faliment, creditorii nu pot lua decât bunurile care aparţin societ㦡mp;#355;ii sau, dac㠳ocietatea nu deţine în patrimoniul s㵠nici un bun, suma de bani reprezentat㠤e capitalul social. Dac㠡r fi vorba de o societate în nume colectiv, atunci creditorii pot lua mai mult decât atât:, se pot îndrepta împotriva averilor personale ale asociaţilor.
Astfel, S.R.L. -ul este o modalitate practic㠤e a limita riscurile c㲯ra se supun asociaţii unei societ㦡mp;#355;i comerciale, în ideea în care aceştia r㳰und doar în limitele particip㲩i lor la capitalul social al societ㦡mp;#355;ii.
La constituirea unei societ㦡mp;#355;i comerciale cu r㳰undere limitat㠴rebuie respectate anumite reguli prev㺵te în Legea societ㦡mp;#355;ilor comerciale nr.31/1990 cu modific㲩le şi complet㲩le ulterioare :
• "O persoan㠦izic㠳au o persoan㠪uridic㻠nu poate fi asociat unic decât într-o singur㠳ocietate cu r㳰undere limitat㮦amp;quot;
• "O societate cu r㳰undere limitat㠮u poate avea ca asociat unic o alt㠳ocietate cu r㳰undere limitat㬠alc㴵it㠤intr-o singur㠰ersoan㮦amp;quot;
• "Contractele între societatea cu r㳰undere limitat㠦amp;#351;i persoana fizic㠳au persoana juridic㬠asociat unic al celei dintâi, se încheie în form㠳cris㬠sub sancţiunea nulit㦡mp;#355;ii absolute."
• "Aporturile în numerar sunt obligatorii la constituirea oric㲥i forme de societate."
• "La autentificarea actului constitutiv în cazurile prev㺵te la art.5 sau, dup㠣az, la darea de dat㠣ert㠡 acestuia, se va prezenta dovada eliberat㠤e Oficiul Registrului Comerţului privind disponibilitatea firmei şi declaraţia pe propria r㳰undere privind deţinerea calit㦡mp;#355;ii de asociat unic într-o singur㠳ocietate cu r㳰undere limitat㮠
Notarul public va refuza autentificarea actului constitutiv sau, dup㠣az, persoana care d㠤ata cert㠶a refuza operaţiunile solicitate, dac㠤in documentaţia prezentat㠲ezult㠣㠮u sunt îndeplinite aceste condiţii."
• "La acelaşi sediu vor putea funcţiona mai multe societ㦡mp;#355;i, dac㠣el puţin o persoan㠥ste, în condiţiile legii, asociat în fiecare dintre aceste societ㦡mp;#355;i."
• "Capitalul social al unei societ㦡mp;#355;i cu r㳰undere limitat㠮u poate fi mai mic de 2.000.000 lei (200 RON) şi se divide în p㲦amp;#355;i sociale egale, care nu pot fi mai mici de 100.000 lei (10 RON)."
• "Societatea comercial㠶a avea cel puţin doi asociaţi, în afar㠤e cazul când legea prevede altfel. În societatea cu r㳰undere limitat㬠num㲵l asociaţilor nu poate fi mai mare de 50."
• "În termen de 15 zile de la data încheierii actului constitutiv, fondatorii sau administratorii societ㦡mp;#355;ii ori un împuternicit al acestora vor cere înmatricularea societ㦡mp;#355;ii în registrul comerţului în a c㲵i raz㠴eritorial㠦amp;#238;şi va avea sediul societatea."
• "Societatea comercial㠥ste persoan㠪uridic㠤e la data înmatricul㲩i în registrul comerţului. Înmatricularea se efectueaz㠦amp;#238;n termen de 24 de ore de la data pronunţ㲩i încheierii judec㴯rului delegat prin care se autorizeaz㠦amp;#238;nmatricularea societ㦡mp;#355;ii comerciale."
• Reprezentanţii societ㦡mp;#355;ii sunt obligaţi s㠤epun㠬a oficiul registrului comerţului semn㴵rile lor, la data depunerii cererii de înregistrare, dac㠡u fost numiţi prin actul constitutiv, iar cei aleşi în timpul funcţion㲩i societ㦡mp;#355;ii, în termen de 15 zile de la alegere.
• P㲦amp;#355;ile sociale pot fi transmise între asociaţi. Transmiterea p㲦amp;#355;ilor sociale trebuie înscris㠦amp;#238;n registrul comerţului şi în registrul de asociaţi ai societ㦡mp;#355;ii.
Acte care trebuie obţinute înainte de demararea procesului de înfiinţare a unui SRL
Cazierul fiscal
A. La momentul înfiinţ㲩i societ㦡mp;#355;ii comerciale, asociaţii sau reprezentanţii legali (administratori) ai persoanelor juridice sunt obligaţi s㠰rezinte, al㴵ri de celelalte acte, şi certificatul de cazier fiscal.
B. Actele necesare pentru obţinerea cazierului fiscal
Pentru obţinerea unui certificat de cazier fiscal pentru o persoan㠦izic㠳unt necesare :
- completarea unui formular-tip
- copia cazierului judiciar (eliberat în ultimele 30 de zile)
- originalul chitanţei de achitare la trezorerie a taxei de :
- copie dup㠡ctul de identitate al solicitantului.
- împuternicire avocaţial㬠dac㠳e obţine certificatul prin împuternicit
- copia actului de identitate a persoanei împuternicite.
Pentru obţinerea unui certificat de cazier fiscal pentru o persoan㠪uridic㠳unt necesare :
- completarea unui formular-tip
- originalul chitanţei de achitare la trezorerie a taxei de :
- copie dup㠣ertificatul de înmatriculare al societ㦡mp;#355;ii
- împuternicirea persoanei care va ridica cazierul fiscal.
C . În cazul în care societatea are asociaţi sau administratori de alt㠣et㦡mp;#355;enie decât cea român㠬 aceştia vor depune la Registrul Comerţului, în locul cazierului fiscal, o declaraţie pe proprie r㳰undere la notar, c㠮u au datorii fiscale faţ㠤e statul român (conform prevederilor Legii nr. 161/2003).
D . Termenul de valabilitate a cazierului fiscal este de 15 zile de la data eliber㲩i sale.
În cazul S.R.L. -ului cu asociat unic , urm㴯rul pas va fi s㠭ergeţi la un notar public sau la un avocat, în vederea conceperii şi semn㲩i unui act constitutiv al societ㦡mp;#355;ii. Actele de care va fi nevoie pentru a putea concepe şi semna, în faţa notarului sau avocatului, statutul ori actul constitutiv al societ㦡mp;#355;ii sunt:
- Rezervarea denumirii noii societ㦡mp;#355;i (are o perioad㠤e valabilitate de 3 luni de la data emiterii sale, de la Registrul Comerţului)
- Actul de spaţiu în baza c㲵ia se va fixa sediul social al societ㦡mp;#355;ii
- Actul de identitate al semnatarului.
În cazul SRL-ului cu mai mulţi asociaţi , actele de care va fi nevoie pentru a putea concepe şi semna, în faţa notarului sau avocatului, actul constitutiv de înfiinţare a noii societ㦡mp;#355;i sunt urm㴯arele :
- Modalitatea de împ㲦amp;#355;ire între asociaţi a contribuţiei la capitalul social al societ㦡mp;#355;ii.
Aceast㠦amp;#238;mp㲦amp;#355;ire este important㠰entru faptul c㬠de regul㬠participarea la beneficiile şi pierderile societ㦡mp;#355;ii se face în funcţie de procentul cu care asociaţii particip㠬a constituirea capitalului social. De asemenea, procentul de voturi cu care asociatul poate s㠰articipe la luarea hot㲦amp;#226;rilor în Adunarea general㠡 asociaţilor este acelaşi cu procentul cu care acesta particip㠬a constituirea capitalului social.
- Dovada rezerv㲩i denumirii societ㦡mp;#355;ii care are o perioad㠤e valabilitate de 3 luni de la data emiterii sale, de la Registrul Comerţului.
- Actul de spaţiu în baza c㲵ia se va fixa sediul social al societ㦡mp;#355;ii.
- Actele de identitate ale semnatarilor.
- Actul care atest㠣alitatea de reprezentant al semnatarului din partea asociaţilor persoane juridice
Actul constitutiv va fi redactat de notar sau avocat în atâtea exemplare câte p㲦amp;#355;i contractante sunt, plus dou㠡lte exemplare (unul care va r㭦amp;#226;ne depus la arhiva de acte a notarului sau avocatului semnatar şi un alt exemplar care va fi depus la Registrul Comerţului).
• Dovada eliber㲩i de c㴲e Oficiul Registrului Comerţului privind disponibilitatea firmei.
Dosarul de înregistrare a societ㦡mp;#355;ii comerciale trebuie s㠣uprind㠵rm㴯arele :
1. Actul constitutiv de înregistrare a noii societ㦡mp;#355;i.
2. Declaraţia pe propria r㳰undere a asociaţilor c㠦amp;#238;ndeplinesc condiţiile prev㺵te de lege pentru a fi asociaţi într-o societate comercial㮠
3. Declaraţia pe propria r㳰undere a administratorului(-ilor) c㠦amp;#238;ndeplinesc condiţiile prev㺵te de lege pentru a fi administrator(i) într-o societate comercial㮠
4. Declaraţia pe propria r㳰undere a asociatului unic cu privire la faptul c㠮u mai deţine o societate comercial㠣a asociat unic (pentru SRL cu asociat unic)
5. Dovada privind sediul social al societ㦡mp;#355;ii.
6. Dovada privind efectuarea v㲳㭦amp;#226;ntului capitalului social într-un cont provizoriu deschis la o banc㠣omercial㠳au la CEC.
7. Dovada disponibilit㦡mp;#355;ii firmei eliberat㠤e Registrul Comerţului.
8. Copii dup㠡ctele de identitate ale asociaţilor / administratorului.
9. Acordul soţului/ soţiei/ coproprietarului asupra funcţion㲩i sediului social al societ㦡mp;#355;ii în imobilul proprietate comun㠨dac㠥ste cazul).
10. Specimenul de semn㴵ra pentru administratorul societ㦡mp;#355;ii.
11. Împuternicirea / Procura prin care asociaţii (de regul㠳emn㴵ra este a administratorului) împuternicesc pe cineva s㠤epun㠡ctele de înfiinţare a societ㦡mp;#355;ii la Biroul Unic.
13. Certificatul de cazier fiscal al asociaţilor şi administratorilor.
Dac㠳ocietatea va desf㦡mp;#351;ura activitatea la sediul social sau la un punct de lucru, va trebui parcurs㠰rocedura de autorizare a desf㦡mp;#351;ur㲩i acestei activit㦡mp;#355;i şi vor trebui pl㴩te taxe în concordanţ㠣u cerinţele procedurii de autorizare.