Warning: file(): open_basedir restriction in effect. File(/home/www/template/header.tpl) is not within the allowed path(s): (.:./:../:../../:../../../:../../../../:/home/www/lib:/tmp) in /home/www/dynamic/uv.ro/arrow-design.uv.ro/public_html/Dale_instantei/diverse.php on line 1 Warning: file(/home/www/template/header.tpl): failed to open stream: Operation not permitted in /home/www/dynamic/uv.ro/arrow-design.uv.ro/public_html/Dale_instantei/diverse.php on line 1 Warning: implode(): Invalid arguments passed in /home/www/dynamic/uv.ro/arrow-design.uv.ro/public_html/Dale_instantei/diverse.php on line 1 Warning: file(): open_basedir restriction in effect. File(/home/www/template/footer.tpl) is not within the allowed path(s): (.:./:../:../../:../../../:../../../../:/home/www/lib:/tmp) in /home/www/dynamic/uv.ro/arrow-design.uv.ro/public_html/Dale_instantei/diverse.php on line 1 Warning: file(/home/www/template/footer.tpl): failed to open stream: Operation not permitted in /home/www/dynamic/uv.ro/arrow-design.uv.ro/public_html/Dale_instantei/diverse.php on line 1 Warning: implode(): Invalid arguments passed in /home/www/dynamic/uv.ro/arrow-design.uv.ro/public_html/Dale_instantei/diverse.php on line 1
Un soţ grijuliu
„Este adevărat, subsemnatul am luat din patiseria cu pricina o haină bărbătească si o pereche de papuci. Vă rog să-mi acordaţi însă circumstanţe atenuante deoarece, până nu demult, soţia mea a lucrat acolo şi, punând mâna pe lucrurile în cauză, m-am gândit tot timpul că s-ar putea să fie ale ei, uitate în local din neglijenţă”.
Hoţul meloman
„Nu este adevărat că aş fi avut intenţia să-mi însuşesc acel cocoş... L-am luat numai fiindcă mi-a plăcut foarte mult cântecul lui...”
Grija faţă de aproapele său
„Recunosc că în seara zilei de 9 februarie am smuls din mâna unui cetăţean, pe care nu-l cunoşteam, o servietă în care se afla suma de 17.000 lei, dar declar pe propria mea răspundere că i-am luat-o cu gândul ca să n-o piardă cumva, că l-am văzut cam obosit. Mai declar că intenţionam s-o predau la poliţie, numai că după ce am ajuns cu banii acasă am uitat...”
„Ţin să arăt că deşi sacoşa s-a găsit asupra mea, în Gara de Nord, la 5 dimineaţa, n-am luat-o eu, ci altcineva, care a pus-o încă de pe la miezul nopţii lingă piciorul meu. Eu, după atâtea ceasuri, tocmai mă gândeam că ar fi bine să caut păgubaşul. Şi, în plus, după cum s-a constatat la poliţie, în sacoşă erau doar nişte fleacuri. Ceea ce demonstrează cât de colo, că nu sunt eu autorul, fiindcă nu-mi pierdeam tocmai eu atâta vreme pentru nişte nimicuri...”
Prea mult curaj
„Nu menţin declaraţiile anterioare... În realitate, după ce am ieşit din localul „Valea Mieilor” a fost doar o contrazicere între noi şi partea vătămată, care, susţineam noi, nu va avea curajul să ne dea în păstrare banii şi ceasul... dar ea pesemne c-a avut şi ne-a dat şi banii şi ceasul, de vreme ce s-au găsit la noi...”
Înţelepciunea …amărăciunii
„Eu mi-am dat seama că nu e bine ceea ce facem, şi într-o zi i-am atras foarte hotărât atenţia lui Tudor, zis „Strigoiul”, spunându-i: Rida nu e frumos să furăm, că s-ar putea să ajungem iar la puşcărie; însă el a început să râdă şi eu, de amărăciune că nu mă ascultă, nu l-am mai contrazis...”
„Nu este adevărat că i-am luat cu forţa paltonul numitului B.N., ci el singur s-a dezbrăcat când i l-am cerut. Cele câteva palme i le-am dat numai în momentul când a refuzat să-mi dea şi basca pe care, de asemenea, i-o cerusem ...”
Cinstit… de nevoie
„În timp ce mergeam spre casă am fost oprit de către organele de poliţie, la întrebarea cărora n-am putut să dau vreo explicaţie de unde vin noaptea cu două navete cu sticle de bere, aşa că în această situaţie am recunoscut cinstit că le-am furat, ceea ce să nu fie trecut cu vederea.”
Amnezie
„Nu-mi explic săvârşirea celor nouă furturi decât că oi fi fost de fiecare dată beat şi probabil că nu-mi mai aduceam aminte că n-am voie să fac aşa ceva...”
„Este adevărat că, seara, după ce m-am întors cu prietena mea de la restaurant, unde îi făcusem cadou ceasul cu pricina, subsemnatu' m-am făcut că plec, în realitate intrând pe fereastră, în camera de alături, de unde, mai apoi, m-am întors şi i-am luat ceasul şi o pereche de cercei aflaţi în caseta de pe noptieră. Vă rog să reţineţi însă că intenţia mea a fost nu să-i fur bunurile în cauză, ci să o pedepsesc pentru faptul că, la despărţire, mi-am dat subit seama că nu mă mai iubeşte”.
Fire miloasă
„Am fost impresionată de spusele unei prietene cum că băiatul ei nu se înţelege prea bine cu soţia şi că ar urma să intenteze divorţ. Eu, fiind o fire miloasă, m-am gândit la suferinţele băiatului şi am sustras în mai multe rânduri bani din gestiune pentru ca să o pot împrumuta pe prietenia mea cu 7 000 de lei şi să scape băiatul de necaz...”
Graba …strică treaba
„Noi ne-am dus însă în acea seară să ducem păgubaşului geamantanul uitat în portbagaj. Cât priveşte acele obiecte care ar fi lipsă, cred că numai din cauza grabei am uitat să punem la loc în valiză ceea ce lipsea şi ţigările pe care le fumasem deja.”
„Este adevărat, onorată instanţă, pe geamul bufetului de bucătărie din care s-au furat banii s-au găsit amprentele mele. Aceasta însă nu are nimic cu furtul, deoarece, din‚ când în când, atunci când nu mai am de la cine să împrumut bani de ţigări, subsemnatul mai ajut pe unul sau pe altul să-şi urce mobila în apartament şi, cine ştie, oi fi ajutat şi pe partea vătămată în casa căruia am fost prins”.
Dragoste fulgerătoare
„Este adevărat că nu lucrez şi că în seara respectivă am cunoscut în faţa restaurantului un bărbat al cărui nume nu l-am reţinut; nu sunt însă de acord cu învinuirea de acostare de persoane, deoarece eu intenţionam să mă căsătoresc cu el chiar în seara aceea.
„Nu recunosc învinuirea de acostare de persoane. Este adevărat că nu am altă ocupaţie, dar în seara respectivă l-am refuzat iniţial pe tânărul care mi-a propus prietenie, pe motiv că nu-mi plăcea de el; după ce a comandat o sticlă de vin şi a desfăcut un pachet de ţigări mi s-a părut că ar fi chiar simpatic şi eram hotărâtă să mă logodesc cu el...”
La băutură .....
„Precizez că în bufet n-am fost cu maşina şi nici n-am observat că sunt în stare de ebrietate până când un domn poliţist nu mi-a dat să suflu în fiolă...”
„Eu am fost beat, venind de la o cumetrie şi nu ştiu nimic din ce s-a întâmplat. Am fost singur la botezul copilului unui unchi de al meu, dar nu mai ţin minte bine nici numele unchiului, nici al străzii.”
„Recunosc că băusem ceva înainte de tamponarea maşinii şi chiar după aceea am mai băut 200 gr. coniac la restaurantul „Moldova”. Precizez însă că m-am întors la locul tamponării unde m-am şi culcat în maşină, simţindu-mă cam obosit şi cu gândul că o să repar maşina a doua zi dimineaţa ...”
Faptă săvârşită fără intenţie
„În noaptea respectivă am mers la restaurantul „Cişmigiu” cu scopul de a consuma în continuare băuturi alcoolice. sunt de acord că la refuzul unui ospătar de a mă lăsa să intru pe motiv că e ora unu şi localul s-a închis, de necaz am spart geamul de la intrare. Fac însă precizarea că nu l-am spart cu intenţie, ci cu piciorul.....”
Recunosc că am greşit
„- Recunosc că am sustras o geantă de voiaj din bucătăria păgubaşului; dar numai atâta; celelalte camere erau încuiate şi n-am putut să le deschid.
- Ce mai aveţi de spus în apărarea dumneavoastră ?
- Îmi dau seama că am greşit. Nu trebuia să beau sticla de vin din frigider. Din această cauză m-a prins somnul şi am fost surprins la locul faptei de către păgubaş ...”
Cauză care înlătură caracterul penal
„Recunosc că am refuzat să mă angajez în muncă si că i-am ultragiat pe cei doi subofiţeri de poliţie şi i-am insultat pe ceilalţi membri ai comisiei care veniseră să mă lămurească să-mi iau serviciu, dar eram iresponsabil, deoarece probez cu martori că eu în mod normal şi permanent sunt în stare de ebrietate şi deci şi atunci trebuie să fi fost...”
„Contest procesul-verbal de contravenţie deoarece eu nu eram în stare de ebrietate când lucrătorul de poliţie m-a găsit absent în gară. Iar când m-am trezit, procesul-verbal era deja întocmit. ..”
Părăsirea domiciliului conjugal
„În seara zilei respective, după ce băusem nişte vin cu un prieten, m-am întors pe la miezul nopţii acasă şi am fost jignit de soţie, care m-a luat la rost că de ce vin aşa târziu şi în stare de ebrietate. Atunci, eu am vrut s-o fac să-şi retragă cuvintele, dar ea a refuzat şi, sfidându-mă, s-a retras în apartamentul unor vecini care mai demult erau contra mea. După părerea mea, nu pot fi acuzat de alungarea soţiei de la domiciliu, întrucât eu, dimpotrivă, chiar am vrut să sparg uşa acelor vecini pentru ca să-mi readuc soţia la domiciliul conjugal.”
Partaj amanţi
„În baza aceluiaşi drept de coproprietate cu fostul meu soţ — concubin, n.n. — subsemnata solicit să-mi atribuiţi jumătate din următoarele bunuri dobândite în comun: două duble de porumb, cincisprezece găini, opt curci şi curcani, un pătul pentru grâne, o cărămidă de bordură şi cimentul din coteţul porcului...”
Înţelepciunea soţului
„Ştiu că între reclamantă şi pârâtă există de multă vreme relaţii proaste şi se ceartă în permanenţă. Pentru a evita conflictele, soţul pârâtei a dărâmat gardul din leaţuri şi a făcut unul mai înalt, din cărămidă, ca să nu se mai poată certa femeile .. .”
Motiv de …amânare
„Pârâtul: Onorată instanţă, în mare parte motivele invocate de soţia mea sunt întemeiate. Totuşi, până la 1 aprilie, eu mă opun cu tărie la desfacerea căsătoriei noastre...
Judecătorul: De ce 1 aprilie ?!
Pârâtul : Ca să-i trag o păcăleală ...”
De bună voie şi nesilită …
„Declar încă o dată că nu mi-am alungat soţia, ci a plecat singură, de bunăvoie, după ce i-am dat câteva palme şi doar un singur pumn. Nu e adevărat nici faptul că am tulburat liniştea locatarilor, ci soţia ţipa fără motiv. Eu, dimpotrivă, am intervenit s-o liniştesc şi i-am astupat gura cu o palmă ...”
„- De ce ai dat foc casei ?
- Fiindcă niciodată nu m-a înţeles nevasta. Când m-a ameninţat cu despărţirea şi a ieşit afară cu copiii, am vrut să mă răzbun, am pus foc şi am plecat şi eu ...”
O soţie…. ciudată
„Nu zic că nu e adevărat că am adus-o pe concubina mea acasă, dar pe nevastă n-am izgonit-o şi nici măcar nu i-am zis să plece. De altfel, mă şi rnir de ce nu m-a înţeles şi de ce n-a fost de acord să rămână, că eu nu i-aş fi zis nimic şi puteam trăi toţi trei în linişte şi înţelegere ...”.
„Soţia mea trebuie să înţeleagă ca concubina mea este ca soţia mea - motiv pentru care mă opun reintegrării soţiei mele în domiciliul conjugal, cu atât mai mult cu cât numai faptul că sunt căsătorit cu soţia mea o împiedică pe concubina mea să-mi fie soţie ; lucru pe care trebuie să-l înţelegeţi şi dumneavoastră şi ordinul de repartiţie”.
Soacră … fără memorie
„Ceea ce a făcut-o pe soţia mea să părăsească domiciliul conjugal a fost nu faptul că eu aş fi lovit-o chiar aşa cum arată aceasta, ci faptul că soacră-mea, nici una, nici două, zicea mereu că dacă mai continui aşa - cu lovirile şi injuriile, n-o s-o mai lase să stea cu mine, de parcă ea n-ar fi bătut-o niciodată ...”.
Cum să (nu) te îmbraci
„ ... soţul ei i-a interzis să se ducă la serviciu şi să se îmbrace în haine de stradă, arătând că numai femeile cu moravuri uşoare se îmbracă atunci când se duc la serviciu”.
Motive de divorţ
„ ... Chem în judecată de divorţ pe soţia mea - dosar 3219/2003 - pentru că subsemnatul am fost lovit în 1976, în primul an de căsnicie, de tatăl soţiei mele în bucătărie...”
„- Aşa nu se mai putea trăi... Nu ne înţelegeam !
- Dar cât aţi stat împreună ?
- Păi... 42 de zile. Dar ce n-a fost destul ? !”
„Subsemnatul introduc prezenta acţiune de divorţ - dosar 783/2002 - şi cer să se declare desfăcută căsătoria noastră încheiată în 1971, întrucât în anul 1978 am înregistrat o anumită bănuială cu privire la fidelitatea dumneaei.”
Grijă părintească
„Văzâd purtările fiicei noastre, n-am mai avut nici o afecţiune pentru ea şi am lăsat-o să plece. Ca să nu avem încurcături, i-am luat declaraţie că a primit toate lucrurile, că părăseşte casa şi nu o mai interesează învăţătura ! Anexăm aceste declaraţii.”
„Ţin să arăt că n-am convieţuit cu pârâtul decât două luni, întrucât m-a admonestat chiar în timpul petrecerii, la nuntă, pe motiv că dansez cu invitaţii.. .”
Soluţie criticată ca…netemeinică
„Consider greşită soluţia instanţei de fond şi ca atare pensia de întreţinere pentru copilul rămas la fosta soţie greşit calculată, căci un minor peste 15 ani mănâncă din bucătăria comună a oamenilor în vârstă. Deci în loc să facă o cheltuială în plus, ca la cei mici, face o economie ...”
Partaj bunuri - comune
„În ceea ce priveşte maşina, precizez că doresc ca aceasta să rămână la mine, întrucât şi soţia reclamantă îşi păstrează concubinul...”
Pe onoarea mea de … inculpat
„Vă spun pe onoarea mea de inculpat că soţia coinculpată nu avea cunoştinţă de furtul găinilor, deşi le-a pregătit seara şi a participat la masa comună dată în cinstea succesului...”
Socrii… bată-i vina
„Să se aibă în vedere de instanţă că, fără dubii, căsătoria noastră a fost de rea credinţă, premeditată, intenţionată, o enigmă, un mister şi o înşelăciune, o bătaie de joc şi chiar o discreditare vădită, soţia lăsându-se sedusă de părinţii ei, iar eu aflând că ea este săracă abia atunci când m-am dus cu o maşină de lux în scopul şi cu intenţia de a ne împăca ...”
Soţia … critică + Măcar să fi fost reuşită
„Solicit împărţirea bunurilor comune pe motiv că soţul m-a bătut pentru faptul că i-am luat din portmoneu poza amantei care era cam nereuşită ...”
Prea mult… Minulescu
„Perna pe care o solicită reclamanta s-a degradat datorită atâtor lacrimi nevinovate pe care eu le-am vărsat pe ea cu ocazia orelor de reculegere când mă gândeam că soţia îmi este infidelă în toate direcţiile ...”
Casă si maşină, dar …fără caracter
„Motivele pentru care cer desfacerea căsătoriei sunt următoarele: pârâta nu are caracter, deşi are casă şi maşină; din prima zi a căsătoriei noastre legitime au apărut serioase contradicţii si nepotriviri de constituţie, temperament, caracter si personalitate, de sociabilitate; are bioritm zdruncinat, cu insomnii sau somn prelungit, predominant nocturnă, iar eu diurn ...”
Dojeneală în familie
„Când am auzit gălăgie la vecin m-am urcat cu scara pe gard şi am văzut când pârâtul le-a pus la rând pe soacră şi soţie şi aşa le-a dojenit cu bătaia că am stat de la ora 9 la 11 pe gard, iar când termina cu una o lua pe cealaltă la rând ...”
„La termenul trecut, soţul meu era săracul de el cam băut şi din această cauză n-a ajuns la instanţă, ci tot la bufet, pentru a-şi îneca durerile divorţului...”
Feciorie… îndreptată
„Sub acţiunea nervilor, la prima înfăţişare am declarat că doresc divorţul deoarece soţia nu e fată mare, dar acum, nu mai vreau să divorţez, mai ales că ea s-a îndreptat sub acest aspect...”
Segregaţie profesională
„Personal am avut însă o contribuţie mai mare la ridicarea casei şi la cumpărarea unor cristaluri, fiind 11 ani gestionar, în timp ce soţia reclamantă era doar vânzătoare la magazin...”
Pledoarie avocat:
„Onorată instanţă, aşa cum a susţinut constant clientul meu, solicităm desfacerea căsătoriei, întrucât de la început a fost o căsnicie fără obiect şi fără subiect...”
Rolul activ al instanţei
„- Onorată instanţă, faptele ne amintesc de un vechi proverb indian care spune: îndrăgosteşte-te cât mai des, logodeşte-te cât mai rar şi nu te însura niciodată....
- Instanţa atrage atenţia apărării că proverbul este chinezesc ...”
Încă de la Burebista şi Decebal …
„Onorată instanţă, resentimentul clientului nostru faţă de soacră nu poate fi considerat ca o culpă conjugală, întrucât noi vom dovedi cu opere de literatură clasică şi chiar cu texte de la strămoşii noştri români că întotdeauna în istorie au existat cazuri asemănătoare de resentimente faţă de soacre”.
Erudiţie debordantă
„Aşa cum am mai învederat, soţia se singularizează în mod indubitabil de soţ, fapt care face, ca această răceală conjugală să fie motivată şi explicată: fie că nu vrea să iasă în public, fie că vrea să stea în casă. Consider dară că am reuşit prin această simplă demonstraţiune să conving onorata instanţă că în acest caz sunt întrunite din plin prevederile articolului 2 şi ale altora din legislaţia familiei, articole arhicunoscute şi invocate de marea majoritate a celor două părţi aflate în divorţ. Dar dacă din punct de vedere al demonstraţiunii, este ca şi făcută, să ne îndreptăm dară atenţiunea şi asupra pretenţiunilor părţii spontane ...”
Falsul în declaraţii – art.474 Cod penal
„Jur să spun adevărul şi nu voi ascunde nimic din cele ce m-a învăţat reclamantul să spun la proces...”
Instigatorul – art.39 Cod penal
„Ştiu şi regret că, în urma sfatului dat de mine inculpatului în timpul scandalului — „Dă-i, Costică, o palmă” - reclamant' a stat mai multe zile în spital, cu capu' spart. Vă rog să reţineţi însă că subsemnatul nu am ştiut că, pe moment, inculpatu' nu avea mâinile libere, ci ţinea în ele un sifon”.
Crime şi delicte contra libertăţii sexuale
„Arăt că nu sunt vinovat de tentativa de viol de care sunt învinuit... Realitatea este că, în timp ce eu oprisem maşina să mă uit dacă n-are vreo defecţiune pe dedesubt, a apărut o femeie care a început să-mi aducă o serie de injurii şi m-a luat de păr. Iar eu am îmbrâncit-o şi am muşcat-o de obraz numai pentru a scăpa de ea, după care am dus maşina la garaj...”
Crime şi delicte contra încrederii publice.
„Întocmind procesul-verbal de constatare, subsemnatul nu m-am gândit deloc să fac un fals; de unde să ştiu eu că J. B. — până atunci prieten cu mine — va mărturisi adevărul, şi nu furtul de lemne, fictiv, consemnat de mine în hârtii...” .
„Cu privire la bonurile falsificate, nu recunosc învinuirea ce mi se aduce cum că le-aş fi falsificat eu. Este adevărat că aceste bonuri au fost scrise şi semnate de mine în locul vânzătorilor respectivi, dar acest lucru nu l-am făcut cu intenţia de a falsifica, ci pentru că îmi erau necesare să justific unele lipsuri din gestiunea mea . . .”
„Nu recunosc să fi falsificat diploma de studii, întrucât am presupus că lucrând în acest domeniu de mai mult timp, am căpătat cunoştinţele corespunzătoare pregătirii de inginer, şi doar diploma respectivă îmi lipsea. Aşa că m-am gândit să corectez cumva această greşeală...”
„Recunosc că am fost găsit lipsă în gestiune cu 42.733 lei, dar susţin că cele trei falsuri nu le-am făcut cu intenţia de a acoperi lipsurile, întrucât inventarul fiind inopinat, n-am aflat de el decât cu câteva zile înainte ...”
Să se facă dreptate !!!!!!!!!!!!!!!!!!
„- Acuma, onorată instanţă, am făcut-o am făcut-o... Dar să ştiţi că am fost forţat...
„Sunt de acord că am permis mai multor indivizi să sustragă diferite bunuri din incinta întreprinderii unde eram paznic, dar la furt n-am participat, întrucât doar am stat la poartă şi îi păzeam să nu vină cineva.”
„ - Este adevărat că, în fapt, lucrările le-a executat numai pârâtul singur, pentru că în
întreagă această perioadă dv. v-aţi ocupat de cu totul altceva ?
Da.
Atunci pentru ce l-aţi chemat în judecată ?
Cum pentru ce, onorată instanţă ? Nu v-am spus: după a terminat lucrarea, pârâtul a mai încasat de la A.D. încă 6 000 lei. Bani din care nu mi-a mai dat însă nici un
leu ! Se poate? !”
„- Vă rog să-mi admiteţi recursul si să constataţi că sunt nevinovat !
- Bine, dar în faţa primei instanţe dumneata ai declarat sus şi tare că eşti singurul vinovat.
Am fost tras pe sfoară ! Nu eu am falsificat bonul de primire a mărfii, ci şeful depozitului.
- Şi... cine te-a tras pe sfoară ?
Şeful de depozit. A zis să iau totul asupra mea, că mă scapă el cu un avocat bun.
Chiar puteţi să vă interesaţi, că el mi-a plătit avocatul...
- Şi n-a fost bun ... avocatul ?
Păi şefu' zicea că o să intru la „graţiere”. Când colo, n-am intrat, că eu eram recidivist...”
„Consider că cele patru infracţiuni de care am fost acuzat sunt „greşeli” ale tinereţii” şi după părerea mea, este de apreciat că în ultimul timp - ultima infracţiune fusese făcută cu...2 zile în urmă - n-am , mai săvârşit nici o altă abatere în afara furtului pe care nu vreau să-l recunosc...”
„- Onorată instanţă, nu ştiu ce au cu mine poliţiştii de la secţia 3, că eu în seara aceea săvârşisem doar o contravenţie fără pericol social. .. Puteau să mă amendeze .. .
- N-au mai avut pe cine, din moment ce dumneata ai fugit...
- Păi eu sunt vinovat ?!
- Dar cine ?
Dânşii ! De ce nu m-au prins ?”
„Este adevărat că, într-o seară, subsemnatu' am prins porcul reclamantului, l-am băgat în curte la mine şi l-am tăiat. Nu ştiu însă de ce reclamantul se consideră prejudiciat şi acum, când m-a descoperit poliţia, după ce porcul i-a fost restituit — tăiat curăţat şi tranşat bucăţi —, cred că cel păgubit sunt eu, care i-am făcut toate acestea pe gratis şi din proprie iniţiativă”.
„Subsemnatul declar pe propria mea răspundere că nu-l cunosc pe reclamant. De asemenea, mai declar că în seara respectivă i-am cerut reclamantului ceasul de la mână şi banii care-i avea în buzunar, dar vreau să precizeze că n-am fost violent şi nici nu i-am luat aceste obiecte cu scopul de a-l jefui, ci doar pentru ca să fiu eu mai .sigur că a doua zi o să mă caute să mai stăm de vorbă ...”
„Subsemnatul pot dovedi cu martori şi cu ospătarii de la bufetul preferat că încă mai înainte de a cumpăra motoreta în cauză beam zilnic două ţuici mici până la prânz şi una după, fapt care demonstrează fără putinţă de tăgadă că proba motoretei nu am făcut-o sub influenţa alcoolului, cum greşit s-a reţinut de către organele de poliţie, ci sub puterea obişnuinţei...”
Ce-i asta ?!?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
„Este adevărat că în noaptea cu pricina subsemnata am săpat o groapă lângă gardul pârâtului, dar nu pentru a îngropa acolo trei câini, aşa cum în mod calomnios acesta a scris în sesizarea adresată poliţiei, ci pentru a îngropa trei pisici, faptă care schimbă complet lucrurile, şi pentru care solicit condamnarea lui pentru denunţ calomnios”.
„Vă rog ca în urma divorţului să luaţi act că şi eu am nevoie de îngrijire, întrucât stau departe de părinţi şi am şi un frate cu care nu vorbesc, aşa că cel mai bine ar fi ca fosta soţie să crească amândoi copiii”.
„Ducându-mă la casa numitului C.M. ne-am întâlnit de fapt doi escroci, deoarece am constatat că şi el avea această specialitate.”
„În ce calitate deţineţi această mobilă pe care o solicită reclamantul ?
În cea mai bună calitate ! În orice caz ... într-una mai bună decât o ţinea el. ..”
„Eram după un chef şi e posibil să fi exprimat injuriile arătate în procesul verbal, dar eu nu-mi aduc aminte. Ştiu că am început cheful sâmbătă şi dacă azi e vineri, aşa după cum susţine domnul poliţist, înseamnă am chefuit o săptămână ...”
„Pe inculpat îl cunosc de mic copil. Ştiu că a avut o comportare foarte bună, dar a mai fost condamnat pentru furturi de găini ...”
„Nu-mi aduc aminte cu precizie cât timp am lucrat, dar pot să declar cu certitudine că la nici o întreprindere n-am stat mai mult de o lună din pricină că n-aveam timp să mă acomodez cu colegii.. .”
„Este adevărat că magazia pe care am pretins că mi-au dărâmat-o pârâţii n-a existat niciodată şi că pomii pe care aceştia i-au tăiat au fost tăiaţi chiar Ia cererea mea fiind că aveam nevoie de lemne de foc. Aceasta dovedeşte însă cu atât mai mult duşmănia pe care aceştia mi-o poartă; credeţi dumneavoastră că dacă eu eram sigură că ei n-o să-mi dărâme magazia, nu o construiam ?!”
„În curtea imobilului din Str. Bibescu Vodă m-am, dus însoţind o prietenă, Mărioara, care a intrat apoi în casă şi eu am rămas s-o aştept. Văzând că nu mai vine să mă poftească înăuntru, m-am uitat în jur şi observând nişte rufe pe o sârmă, de necaz am luat o faţă de masă şi am plecat pe stradă. Se vede însă că am greşit, de vreme ce am auzit pe urna mea strigând „hoţul”!”
„Când am pus mina pe târnăcop şi am încercat să sparg zidul, subsemnata am vrut să bag în cameră un butoi cu apă de ploaie, nicidecum să-mi şicanez colocatara. Greşeala mea stă însă în faptul că, în loc să sparg zidul de la camera mea, l-am spart pe cel de la camera vecinei mele”.
„ ... acum însă, după anularea contractului de vânzare-cumpărare dintre noi - eu fiind obligat să restitui suma de bani iar cumpărătorul locul de veci - vă rog ca, în baza textului privind îmbogăţirea fără just temei, să decideţi despăgubirea mea pentru cei doi membri de familie pe care acesta s-a şi repezit să şi-i îngroape în terenul proaspăt cumpărat, ocupându-l astfel în bună parte”.
„Faptul că nu reclamantul, ci eu am trecut cu maşina pe verde, aşa cum prevede legea, poate fi atestat nu numai de soţia mea, care stătea pe bancheta din faţă, ci şi de I.F., un martor imparţial, care a asistat la producerea accidentului, domiciliat în Bucureşti, sectorul 7, Str. V.L., bloc Sl, scara A, etajul 8, apartamentul 37, în prezent decedat”.
„Preşedintele completului: Printre probe aţi invocat de asemenea, şi un certificat de absolvire a şcolii tehnice de specialitate; ce legătură are această probă cu procesul de faţă, din moment ce nu pentru lipsă de studiu aţi fost sancţionat, ci pentru indisciplină în muncă ?
Reclamantul: Din certificat reiese fără putinţă de tăgadă că subsemnatul încă din timpul şcolii am fost un tip disciplinat, la purtare având întotdeauna cea mai mare medie: 10”.
„Cred că nu sunt eu tatăl copilului, deşi am convieţuit cu reclamanta. Anterior am declarat altfel, fiindcă eram prins cu uşa că tocmai începusem să fiu cercetat de poliţie pentru seducţie, pe motiv că dumneaei era atunci minoră, iar eu uitasem să-i spun că sunt însurat şi n-am mai putut să mă ţin de cuvânt cu căsătoria promisă ...”
„Subsemnatul nu cred că accidentul să se fi produs din vina şoferului de pe basculantă, adică a inculpatului care stă în faţa mea, jos, pe banca de lângă perete, între omul ăl micu' şi grasu' care nu ştiu ce o fi făcut, că aşa pare blajin şi de treabă, da' ştii ce-i trece omului prin cap când nu-i aici, şi domnul poliţai în poziţie de pe loc repaus. cu şapca la subţioară, că şi eu mi-am scos pălăria, da' e udă, că am venit mai adineauri, când începuse ploaia, or dânsul a venit mai înainte, aşa cred ...”.
„- Unde sunt cele două plăpumi ?
- Păi, una la mine, una la dispoziţia defunctului ...”
„Recunosc că în parcul Cişmigiu am vrut să intru în vorbă cu o persoană necunoscută, de sex feminin, însă declar pe propria mea răspundere că n-am ofensat-o, deoarece nu i-am dat decât o palmă pe motiv că mi-a zis să-mi văd de drum. Mai precizez că persoana respectivă, în mod tendenţios şi fără motiv m-a reclamat la un poliţist şi mă abţin să calific gestul acestuia de a-mi cere să mă legitimez şi să-l însoţesc la poliţie, mai ales că de-abia atunci făcusem cunoştinţă cu dumnealui ...”
„Onorată instanţă, afirmaţia făcută anterior că inculpatul trăia cu capul în nori şi la propriu şi la figurat este confirmată cu certificatul de absolvire a cursului de pregătire pilot planor, are diplome pentru cursul de pilot planor şi paraşutism aero, precum şi certificatul de pregătire în specialitatea de radioamator... Astfel, credem că se explică şi lipsa din gestiune...”
„Onorată instanţă, trecutul meu e aşa de negru încât nici cele mai mari zăpezi nu l-ar putea spăla, aşa că ştiu eu bine unde voi sta câţiva ani de-aci-ncolo ...”
„Reclamantul în perioada în care locuia cu fiica mea pârâta şi-a cumpărat o bicicletă, dar nu s-a căsătorit niciodată cu ea ...”
.„Chem în judecată pe pârât fiindcă m-a lovit cu o lanternă aprinsă în stare de funcţionare, iar pe de altă parte, ca urmare a agresiunii, mi-a rupt butonul de la manşetă pe care erau trecute iniţialele mele...”
De ce sa nu fii fumător
„Onorată instanţă, nu este adevărat că am luat mită. Chestia asta cu cei 19.000 pe care i-aş fi luat este un neadevăr. ..
- Cum se explică atunci modificarea cotelor de retribuire şi achitarea unor sume fără aprobarea forului tutelar ? Iar în paralel, traiul pe picior mare, restaurantele... De unde ?
- Cum de unde ? Păi nu poate oricine să facă economii, dacă are chef ? Am făcut şi eu. Mai ales că nici nu fumez. Gândiţi-vă şi dumneavoastră, orice om care nu fumează face o economie de cel puţin două sute de lei pe lună. Iar eu, în 49 de ani, câţi am, n-am dat niciodată bani pe ţigări...”
Nu pot să-mi dau seama cum ......de ce ...
„Partea vătămată a venit spre mine să mă întrebe de ce i-am înjurat copilul, moment în care eu i-am dat o palmă, fără să fi zis nimic în plus. De aceea nu pot să-mi dau seama cum dintr-o palmă dată peste ochi i s-a produs o asemenea mobilitate a dinţilor, încât, după cum se vede, aceştia au trebuit să fie scoşi”.
„Recunosc cele constatate la cercetări. E adevărat că am sustras o bancnotă de 100 de lei prin deschiderea fermoarului de la geantă...
- Unde s-a petrecut fapta ?
- În holul cinematografului „Bucureşti”. Mă dusesem să văd filmul „Bani de buzunar” ...”
„Onorată instanţă, nu poate fi decât o greşeală că se vorbeşte aici despre delapidare. N-am delapidat; eu n-am luat cei 800 lei decât când am fost convins că am în casă un plus de vreo 3 600 de lei...”
„N-am furat oaia onorată instanţă, am luat-o numai în braţe; iar când i-am dat drumul, i-am dat drumul nu pentru că ar fi strigat la mine paznicul şi eu m-aş fi speriat, ci pentru că, din întâmplare, tocmai atunci mi-am dat seama că oaia nu e a mea, ci a vecinului, oile mele fiind închise în ţarc”.
„Recunosc faptele pentru care sunt trimis în judecată, adică producerea unei pagube prin neglijenţă în serviciu. Ceea ce nu reţin însă este să fi consumat băuturi alcoolice în timpul programului, întrucât, când mi se întâmpla acest lucru, de fapt, nu mă mai duceam la program...”
„Nu neg că am luat fără ştirea reclamantului motoreta lui „Mobra” şi am circulat cu ea fără permis de conducere, însă am considerat că fac o glumă ...”
„Mă mir că reclamantul mai este acceptat în instanţă, prin aceea că a mai avut vreo douăzeci de procese şi raportat la faptul că eu am avut numai vreo cincisprezece procese, din care vreo zece cu el...”
„Îmi menţin declaraţia anterioară. Eu am luat casetofonul dar nu cu intenţia de a-l fura, ci ca să ies prin ieşirea din dosul bufetului, fiindcă nu voiam să întâlnesc pe lucrătorul de poliţie chemat să facă ordine ...”
„- Este adevărat că în ziua de 15 ale lunii trecute aţi lipsit nemotivat de la serviciu ?
- Da.
- Este adevărat că la fel aţi procedat apoi şi în zilele de 22, 27 şi 29 ale lunii ?
- Da.
- Este adevărat că, prezentându-vă, în sfârşit, la serviciu v-aţi dus în stare de ebrietate ?
- Da.
- Atunci desfacerea contractului dv. de muncă este perfect legală. De ce o contestaţi?
- Beat, beat, onorată instanţă, dar m-am dus !”
„Faptul că am pătruns în acel autoturism nu înseamnă că am vrut să-l fur, ci este numai rezultatul unei coincidenţe: eu am crezut sincer că e vorba de un taxi ...”
„În ziua respectivă n-am avut discuţii cu partea vătămată şi nici după ce i-am fracturat picioarele cu levierul nu ne-am certat ceea ce am crezut că am rămas în bune relaţii şi mă mir că a făcut caz de acest schimb reciproc de lovituri...”
„Într-adevăr, am intrat în locuinţa părţii vătămate şi personal i-am scos lucrurile în curte, întrucât mi-a făcut precizarea că el nu le scoate nici mort. Aşa că am intrat cu voia lui în casă şi consider că tot cu voia lui am scos şi lucrurile deoarece mi-a spus: da-ţi-le dumneavoastră afară, iar eu mă voi adresa poliţiei...”
„Recunosc că am luat bicicleta părţii vătămate de la locul unde era lăsată în faţa bufetului. Cred că e numai din cauză că eram băut şi am confundat între ele plasele atârnate de ghidon. Numai aşa îmi explic cum de am luat amândouă bicicletele în loc să iau doar plasa şi bicicleta mea ...”
„Recunosc că într-adevăr am distrus cu un topor uşile de la apartamentele vecine. Arăt însă că nu mi-am dat seama ce fac, deoarece eram foarte necăjit, pe motiv că nu-mi găsisem nevasta acasă, ceea ce m-a determinat să iau un topor şi să plec în căutarea ei ...”
„Este adevărat că am fost găsit în lac pe la ora 23, dar mă dusesem cu gândul să fac o baie. Cât priveşte sculele de pescuit găsite lângă mine, arăt că nu ştiu nimic, poate că or fi aparţinând paznicilor ...”
„Nu contest faptul că vinul s-a prezentat diluat, dar este posibil ca apa să fi provenit din gheaţa aflată în frapieră fiindcă altfel nu-mi explic de unde a luat el apa...”
„Mi-am făcut un vast proces de conştiinţă şi am ajuns la concluzia că faptele mele sunt fără scrupule, ceea ce m-a determinat ca în faţa instanţei să-mi fac prezenta autocritică şi mă angajez că în viitor voi fi mândru de mine, în sensul că n-am să mai cheltuiesc câte 400-500 lei pe seară la diverse baruri, că voi fi mult mai cumpătat, cheltuind doar 200-300 ...”
„Recunosc că mi-am însuşit o canadiană ce aparţine părţii vătămate, dar consider că nu eu sunt vinovat, ci păgubaşul care m-a invitat la local să mă cinstească, ceea ce mie mi-a creat posibilitatea să fiu tentat.”
„Inculpatul este apreciat în cartier ca un element de nădejde, mai ales că spunea şi bună ziua la oameni...”
„ ...Iar la pronunţarea sentinţei, vă rog să aveţi în vedere că nu sunt decât un recidivist începător: Până acum nu am mai fost condamnat decât de trei ori ...”
„Nu pot să exagerez şi nici să spun adevărul nu pot, deoarece în ziua critică nu ştiu cât vin s-a băut, dar precizez că la un moment dat ne-am trezit cu maşina în pom. Dacă eu eram beat, înseamnă că şi inculpatul era beat, el neavând ca mine alergie la vin” ...
„- Ocupaţia ?
- N-am ...
- Aţi mai fost condamnat ?
- Da, de două ori.
- Aţi lucrat vreodată undeva ?
Nu, că n-am prea avut timp ...”
„In calitate de martoră declar că reclamantul are numai defecte: afemeiat, beţiv, leneş, fumător, galant şi pedant...”
„Subsemnata mă voi transforma radical, deşi sunt convinsă că voi avea mari îndoieli sufleteşti, fapt pentru care şi sunt infractoare ...”
„După aceea, respectivul s-a deplasat la birou, bătând ca pumnul în masă şi înjurând fără nici un temei legal. ..”
„Pe defunct nu l-am mai văzut în ultima perioadă de timp la păscutul oilor şi vacilor comunale....”
„Mi-aş începe pledoaria mea cu un proverb indian, care spune că adevărul îi iubeşte pe aceia care îl caută şi nu pe cei care se laudă că îl posed... In această situaţie, adevărul se va îndrăgosti mai întâi de dumneavoastră, după aceea de mine şi niciodată de partea adversă...”
„Recunosc că s-au creat nişte plusuri în notele de plată pe care eu le-am întocmit consumatorilor, adică sume în plus atât la total cât şi la fiecare masă. Motivez însă aceasta datorită emoţiei pe care am încercat-o recunoscând nişte lucrători de poliţie la masa vecină care se dădeau drept clienţi şi numai din cauza asta am greşit la socoteli...”
„Nu mă pot împăca în nici o formă cu soţul pârât, deoarece am fost distrusă de el de atâtea ori până acum, că nu mai am încredere în nici un bărbat de forma lui...”
„Limbajul folosit de proprietar este deasupra oricărei limite. Greu poate o femeie în vârstă, cu 18 dioptrii, să înfrunte un proprietar de talia celui ce este. Reglementarea legală şi omenească este atât de necesară, încât în acest moment nu mai am nici unde mă adăposti, prietenii şi rudele fiind plictisite de persoana mea, periclitîndu-mi-se existenţa, situaţiile arătate cuprinzând perioada ultimă de circa 3 luni, anterior acestei perioade comportarea sa fiind radical aceeaşi ...”
„Recunosc faptul că-i mai trăgeam câte o chelfăneală reclamantei, adică nevestei mele, dar ţin să arăt că era în interesul familiei ...”
„În casa părţilor în care am fost ani de zile nu-mi amintesc dacă era vreo carpetă cu „Răpirea din Serai”, dar menţionez că am văzut pe perete una cu cai şi călăreţi...”
„Ştiu că părţile au construit o casă cu palmele lor, dar nu pot preciza care au, fost urmările acestei situaţii, mai ales că eu nu sunt specialist în materie şi nici nu am luat legătura cu casa respectivă ...”
„Onorată instanţă, nu trebuie să ne mire că inculpatul, după o noapte petrecută la o nuntă, a reluat a doua zi cheful şi nici nu trebuie să ne pară un lucru extraordinar, ţinând seama de faptul că nunţile româneşti, aşa cum ne arată tradiţia, ţineau şi câte trei zile în şir ...”
„Nu recunosc că aş fi comis eu faptele... Este adevărat că la urmărirea penală le-am recunoscut, dar din dorinţa de a ajunge mai repede la instanţă pentru a spune adevărul ...”